CV

civilingeniør (kemi), lektor emeritus

Ansættelser og uddannelser:

2010 – Fotograf se galleri

2009 medlem af Fødevareministerens udvalg vedrørende etablering af et madexperimentarium

2010 udvikling af et kogeskole- restaurantprojekt i La Paz i Bolivia sammen med Claus Meyer og IBIS

2008 ekstern lektor ved uddannelsen i Performance-Design ved Roskilde Universitet                     

2007 på pension som lektor fra Roskilde Universitet

2006 freelance rådgiver inden for områderne kommunikation og gastronomi

2011 udnævnt til adjungeret professor ved Performance design på Roskilde Universitet

2004 skrev sammen med Claus Meyer Manifest for Det Ny Nordiske Køkken

2004 lektor ved uddannelsen i Performance-Design ved Roskilde Universitet (var med til at lave uddannelsen)

2002 tilbage som lektor i medieproduktion og formidling af naturvidenskab ved Kommunikationsuddannelsen på Roskilde Universitet

1999 -2002 chefkonsulent i Fødevareministeriet leder af udviklingen af projektet Måltidets Hus (orlov fra Roskilde Universitet)

1998-1999 konsulent for Fødevareministeriet med henblik på udviklingen af en forsknings- og undervisningsinstitution på mad- og måltidsområdet

1998-1999 lektor i elektronisk journalistik ved Journalistuddannelsen på Roskilde Universitet (var med til at oprette uddannelsen)

1995 – 96 konsulent for Kulturministeriet på projektet Den danske madkultur

1985 – 2019 drev konsulentfirmaet JKJ Kommunikation

1978 ansat som lektor i medieproduktion og formidling af naturvidenskab ved Kommunikationsuddannelsen på Roskilde Universitet (var med til at oprette uddannelsen)

siden 1976 freelance-medarbejder ved radioen i Danmarks Radio og gennemgået radioproducerkurserne Radioproducer I, II og III,

1975 – 77 undervisningsassistent på Kultursociologisk Institut ved Københavns Universitet, Kunstakademiets Arkitektskole og Roskilde Universitets Naturvidenskabelige Basisuddannelse,                     

1968 -1975 forsknings- og udviklingsarbejde inden for organisk kemisk syntese på Clauson Kaas’s Laboratorium,

1965 – 68 forsknings- og udviklingsarbejde inden for organisk kemisk syntese på Nordisk Droge A/S,

1963-65 aftjent værnepligt, løjtnant af reserven ved Sjællandske Ingeniørregiment,

1958-63 studerede til civilingeniør i kemi ved Danmarks Tekniske Højskole

1957-63 arbejdsmand på deltid på Dansk Sojakagefabrik A/S

1958 student fra Efterslægtsselskabets Skole

Medlem af

Fødevareministerens udvalg til etablering af et Madexperimentarium under programmet Grøn vækst 2009,

Det Danske Gastronomiske Akademi – præsident siden 1992 – 2001 samt 2007 – 2012

Levnedsmiddelselskabet i Ingeniørforeningen i Danmark, 1970 –

Danske Madpublicister, 1985 –

Fiskens Hus Danmark, medlem af styregruppe samt konsulent for projektet 2000 – 2008

Det Ny Public Serviceråd, 2001- 2005

Fødevareministerens kvalitetsmærkningsudvalg 1997-1998

formand for udvalget bag Betænkning nr. 1367 Måltidets Hus, fra råvarer til madkultur med måltidet i centrum, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 1998 

arbejdsgruppen Børn og Måltider under Sundhedsministeriet 1997 – 2002

formand for Den Madkulturelle Brainstormsgruppe under Kulturministeriet 1995 – 1996

Samvirkes redaktion 1990 –91

medlem af Plums Økologifonds bestyrelse1987-1989

Forbrugerredaktionen på Danmarks Radios P1 1975-1985

Æresmedlem af Det Danske Gastronomiske Akademi, Academia Gastronomica Scaniensis og Cordon Bleu du Saint Esprit

Udvalgte aktiviteter på området mad og madkultur

Siden 1972 aktiv som skribent, foredragsholder, radio- og tv-journalist m.m. inden for områderne madkvalitet, gastronomi, kogekunst, madkultur, sundhed, ernæring, miljø, forbrug, teknologi, naturvidenskab m.m. og været konsulent for Kræftens Bekæmpelse, Statens Levnedsmiddelinstitut/Levnedsmiddelstyrelsen/Fødevaredirektoratet vedrørende sundheds- og ernæringsoplysning herunder produktion af forskellige former for oplysningsmaterialer.

Konferencer, udstillinger m.m.

Nordisk Køkkensymposium, medarrangør af konference om et nyt nordisk køkken, 18.11. 2004, Gammel Dok, København.

Børn i Køkkenet, arrangør af udstilling i regi af Måltidets Hus 6.-7. oktober 2001 i Øksnehallen, København.

Kniven i Køkkenet, arrangør af udstilling i regi af projektet Måltidets Hus 25.-26. november 2000 i Øksnehallen, København.

Hvordan bliver madhåndværkeren boglig? Arrangør og leder af konference i regi af Måltidets Hus 9.06.1999 i Øksnehallen, København.

Konsulent ved fødevaremessen Bedre Mad på Bordet i Øksnehallen i København samt i Ridehuset i Århus 1997.

Bedre mad på bordet – hvad ville der ske, hvis danskernes skærpede deres krav til fødevarernes spisekvalitet? Arrangør og leder af konference, 2.06.1997 i Øksnehallen, København.

Gastronomi og Opera, kulturarrangement og konference om uddannelse inden for gastronomi i samarbejde med Dramaten ved Lars Forsell, Restauranthögskolan i Grythyttan og Sveriges Ambassade, 23. 04.1997, København.

Den Danske Madkultur på Louisiana, Arrangør og leder af konference for Fødevareministeriet og Kulturministeriet 03.11.1995,

Teknovisioner, udarbejdede grundlaget for fødevaredelen af udstillingen, i anledning af Dansk Ingeniørforenings 100 års jubilæum, 1995.