galleri

Udstillinger

Palimpsester er fortidens genbrugte dokumenter af skind eller pergament, som indeholder skygger af tekster og billeder i flere lag.

I 2010 så jeg en mand fjerne et tykt lag af plakater på den parisiske metrostation Filles de Calvaire. I et fremadskridende visuelt kaos opstod og forsvandt områder med overraskende kombinationer af farver og former, som jeg måtte fastholde Under en plakat for en udstilling om Napoleons søstre gemte sig en reklame for en læbestift. Tekster fik nye betydninger.

Mine fotografier er reportager fra det offentlige rum, som skal vise, hvad vi haster forbi uden at lægge mærke til det. Jeg tager billederne i høj opløsning og vælger udsnit, som jeg synes giver mening. Jeg modstår fristelsen til selv at begynde at rive i plakaterne og lave krumspring i Photoshop, men jeg korrigerer for belysning og farvetemperatur.

Umiddelbart kunne mine palimpsester minde om collager, men de er præcist det modsatte. Man kan kalde dem dechirager, altså afrivninger.

Jeg har blandt andet udstillet i Farum Kulturhus, Københavns Erhvervsakademi og i Designwerck på Refshaleøen.

Jeg printer billederne i formatet A3+ dvs 33×48 cm og monterer dem med passepartout i aluminiumsrammer med glas eller i trærammer med akryl. Prisen er henholdsvis 1500 kr. og 1900 kr.